BUS logo


 Stichting Klíček

Brief aan vrienden

Hoe betrokken raken

Koop een stoel

Veel gestelde vragen

Fotogallerij

Interessante links

Contact


BUS RTO 706

 
 
 

Veel gestelde vragen – FAQ

Als het jullie niet lukt genoeg geld in te zamelen voor de bus, sturen jullie dan het geld terug naar de donoren?

Als het ons niet lukt om een toereikend geld bedrag bij elkaar te krijgen voor de aanschaf van de bus zullen we het reeds gedoneerde geld gebruiken voor de lopende kosten van ons kinderhospice in Maleovice. Als u echt alleen de aanschaf van de bus wil ondersteunen kunnen wij dit specifiek vastleggen in een donatie contract. In dat geval zullen wij u het geld terugsturen als het ons niet lukt om de bus te kopen.

Wie gaat zo’n oude rammelbak repareren en onderhouden?

Allereerst, de bus is geen oude rammelbak, maar een prachtige historische bus. Een veteraan die goed gebruikt kan worden voor het goede doel. Voordat we de beslissing hadden genomen om de bus te kopen hebben we verschillende experts met ervaring in het repareren en onderhouden van dit type bus geraadpleegd. We hebben zelfs 2 van zulke mensen in ons team. Dankzij hen en dankzij de contacten die zijn hebben met verschillende serviceshops en sloperijen voelen we ons niet ongerust voor wat betreft het onderhoud van de bus. (Overigens rijden er in Tsjechië nog steeds veel bussen die kunnen dienen als betrouwbare bron voor reserve of extra onderdelen.)

Is het niet gewoon een dwaas idee, verspilling van geld?

Wij vinden van niet. Het is zeker een uitdagend, maar wel een goed overwogen plan. We hebben meer dan een jaar nagedacht over het aanschaffen van deze bus. We hebben grondig gediscussieerd over potentiële risico’s die samenhangen met de voorgenomen aanschaf. We hebben contact gelegd met mensen van de Tsjechische Club van Historische Bussen om zeker te zijn dat de prijs van de bus goed is. We hebben tevens ontdekt dat er nog steeds organisaties en particulieren de wens hebben een dergelijke bus te kopen (de Club heeft zelfs een wachtlijst). Als wij voor welke reden dan ook het in de toekomst onmogelijk vinden de bus te kunnen houden zullen we redelijk gemakkelijk in staat zijn de bus te verkopen. (In dat geval zal de opbrengst gebruikt worden voor het werk van onze stichting.)

Ik vind het een leuk idee maar ik kan geen hele stoel betalen...

Heb lef en betrek je vrienden erbij, meerdere personen kunnen samenwerken om een stoel te kopen. Als je geen vrienden hebt die mee willen doen, dat geeft niets. Wij zijn blij met iedere bijdrage.

Als ik een stoel koop en jullie kopen de bus, kan ik dan de bus af en toe lenen?

Als het ons lukt de bus te kopen zal het eigendom worden van de Klicek stichting. Ons bestuur zal exacte regels voor het uitlenen van de bus vastleggen daar de bus duur is en uitlenen risico’s met zich mee brengt. We verwachten wel dat onze donateurs vrij toegang hebben tot alle ritten en activiteiten die we met de bus gaan organiseren en (heel misschien) de bus kunnen lenen (inclusief chauffeur) in overeenstemming met de geldende regels. Rijden in een RTO bus is een echt RIT!

Jullie zijn van plan om reizen te maken naar alle delen van Tsjechië, betekend dit dat jullie stichting iedere reis een chauffeur moeten huren?

Onder onze vrijwilligers zijn er 2 professionele chauffeurs die beloofd hebben te helpen. Een van hen, onlangs met pensioen gegaan, is een buschauffeur die bijna 12 jaar de RTO bus heeft bestuurd. In aanvulling hierop heeft, Jiři een van onze medewerkers, zijn busrijbewijs gehaald en kan dus fungeren als back-up chauffeur.


Heeft u andere vragen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

 Klicek Foundation | Contact | Webmaster
Copyright © 2005-7 Nadační fond Klíček