BUS logo


 Stichting Klíček

Brief aan vrienden

Hoe betrokken raken

Koop een stoel

Veel gestelde vragen

Fotogallerij

Interessante links

Contact


BUS RTO 706

 
 
 

Brief aan onze vrienden- moedige potentiële “investeerders”

Lieve Vrienden,

We zouden deze website willen gebruiken om jullie van ons moedige, ogenschijnlijk onverstandige, maar in feite weloverwogen, plan op de hoogte te stellen: we hebben besloten om een unieke historische bus, RTO 706, te kopen om te gebruiken voor het overbrengen van onze informatie, voor scholing, PR en inzamelingscampagnes. (Ga naar de Fotogallerij om wat foto’s van de bus te zien.)

Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk weten heeft ons werk, wat langzaam maar gestaag vooruit gaat, grote continue en blijvende support nodig. Jullie kunnen je zeker voorstellen dat we echt iedere kroon (euro, pond, dollar) nodig hebben voor de bouw (en onderhoud) van onze verzorgingsunit in de hospice, voor de kinderhospice zelf (= gerenoveerde oude dorpsschool in Malejovice, geopend in 2004), voor het runnen van ons hostel voor ouders van opgenomen zieke kinderen in het Motol Hospital in Praag en ook voor het onderhouden van alle andere non-profit, liefdadigheids activiteiten die onze stichting al bijna 16 jaar uitvoert...

Wij hebben echter een redelijk strikte “ethische” code voor wat betreft de methode die we kiezen voor fondswerving: we zullen nooit onze toevlucht nemen tot campagnes die mensen emotioneel ‘chanteren’ (alhoewel deze wel efficiënt zijn), gebaseerd op onder andere het tonen van zielige en huilende gezichtjes van ernstig zieke kinderen…

Onze stichting is gestart in 1991 en zelfs na die lange 16 jaren ontmoeten we nog steeds mensen die ons ‘toevallig’ hebben leren kennen. Deze mensen blijven ons steeds aanmoedigen om “te starten met het meer efficiënt informeren van mensen over ons en ons werk” want het is “erg jammer dat mensen jullie en het werk dat jullie doen niet kennen”. Zij voegen daar vaak aan toe: “ Als mensen niet weten dat jullie bestaan, dan kunnen ze niet van jullie service gebruik maken noch jullie ondersteunen”.

Wij geloven dat een mooie historische bus die door heel Tsjechië rijdt zeker aandacht zal trekken van ons – vaak wat onverschillig en slaperig - publiek en zal helpen onze boodschap gedurende een lange periode meer efficiënt en relatief goedkoop over te brengen (vergeleken met media reclame campagnes).

Wij zijn van plan herhaaldelijke bezoeken – langzaam en veilig – af te leggen in alle regio’s van ons land: In eerste instantie als onderdeel van onze informatieve campagne “blijf niet alleen” (=campagne die gericht is op het ondersteunen van ouders om in het ziekenhuis te blijven bij hun opgenomen kinderen). En het bekijken/observeren van de Tsjechische en Moravische afdelingen van de kindergeneeskunde Later kan de bus creatief gebruikt worden op veel verschillende manieren onder andere de volgende: als mobiele bibliotheek, liefdadigheidswinkel, instructieruimte, speelruimte, theater, kleine bioscoop etc.

De bus die we nu kunnen kopen is in relatief goede staat. Er zullen echter meer kosten zijn dan alleen de aanschaf zelf. We zullen moeten betalen voor een grondige technische controle en voor de “APK” keuringen (welke eerder dit jaar is verlopen). Deze hebben we uiteraard nodig om veilige op de Tsjechische wegen te rijden. Tevens willen wij ook een opvouwbare, op een hangar gelijkende tent kopen. Deze is om de bus, als we hem niet gebruiken, te beschermen tegen alle regen en sneeuwstormen. Onze beslissing om de bus te komen is ook gesterkt door het feit dat we twee mensen in ons team hebben die lange termijn ervaring hebben met dit type machine. Dit zijn meneer Miroslav Sad?lek, een zeer ervaren en handige technicus, die dit type bussen voor bijna 10 jaar heeft onderhouden en gerepareerd en meneer Martin Řehák, die ook bijna een intieme kennis heeft van dit soort voertuigen. Volgens leden van de Club van Tsjechische Historische Bussen zijn reserve onderdelen nog steeds gemakkelijk te krijgen, het cruciale is volgens hen is iemand te hebben die capabel is om de bus te kunnen onderhouden. Daarnaast hebben we een recent gepensioneerde buschauffeur als vrijwilliger in het team van onze stichting. Hij heeft de RTO bus op lokale routes bijna 12 jaar bestuurd.

De bus is nu eigendom van de heer Jiří Machalický uit Kutná Hora: hij vraagt voor de bus 250 000 CZK (8.700,- Euro) en belooft bepaalde hulp en steun (nog ongespecificeerd) van zijn Inzertbus Company.

We richten ons tot jullie die ons en ons werk lang genoeg kennen om te begrijpen dat het idee om de bus te kopen geen dwaas plan is of verspilling van geld, maar een goed overdachte investering die ons kan helpen in wat wij nastreven.

Willen jullie ons alstublieft helpen om geld in te zamelen voor de bus. We doen ons best om de waarde van jullie gift optimaal te benutten door ons werk.

Dank voor jullie vertrouwen en ondersteuning.

Markéta Královcová
Directrice van de Klíček Stichting

 Klicek Foundation | Contact | Webmaster
Copyright © 2005-7 Nadační fond Klíček