Klicek logo Stichting Klíček

Werk
sipka Kinderhospice

Contact
 
Kinderhospice

Moderne medicijnen zijn ondanks al hun mogenlijkheden en inspanningen, niet altijd in staat om het leven van een doodziek kind te redden. Zo'n situatie, als het voorkomt, is erg moeilijk voor zowel het kind als zijn familie. Als de kinderen uitbehandeld zijn in het ziekenhuis gaan ze terug naar huis en moeten de ouders ;leven met het besef van het ten einde lopende aardse leven van hun kind. Kinder hospices over de hele wereld begonnen tegemoet te komen aan de behoeften van deze families. Het doel van de kinder hospices is vrij duidelijk; het geven van vriendschap, liefde, praktische hulp en ondersteuning aan de zieke kinderen en hun families.

In tegenstelling tot de hospices voor volwassenen, waar volwassenen gewoonlijk alleen hun laatste levensdagen doorbrengen, gaat het in kinder hospices vooral om het geven van tijdelijke zorg. Dit betekent dat de zieke kinderen en hun families voor korte termijn verblijven (vaak herhaaldelijk) zodat ook de zorgdragende leden en de families bij kunnen tanken en rust hebben voor de zorg die ze elke dag opnieuw geven.

Sommige kinderen kunnen natuurlijk ook in een hospice sterven, dit gebeurt omdat de familie, om welke reden dan ook, niet wenst dat de laatste levensdagen van hun kind thuis of in een ziekenhuis worden doorgebracht.

De sfeer in een kinderhospice is echter niet stil en somber. Het hospice is allereerst een plaats die vreugde en vrede terug brengt in het leven van het kind en zijn familie.

In de zomer van 1997, kreeg het Kliček Stichting een oude dorpsschool van de gemeente Uhlířské Janovice. Het huis staat in het dorp Malejovice, 65 kilometer van Praag.

Ons werk in Malejovice zal in twee termijnen plaatsvinden - eerst zal het oude huis gerenoveerd worden, en daarna zal er een nieuwe zusterafdeling gebouwd worden.

 O nadačním fondu Klíček | Kontakt | Webmaster
Copyright © 2005-8 Nadační fond Klíček